cornwall

cornwall

dinsdag 12 juli 2016

Ontmoeting van hemel en aarde bij Widemouth Bay


Van Week St Mary reden we nu eens stijgend, dan weer dalend over smalle weggetjes door het prachtige heggenlandschap van landelijk Cornwall naar Widemouth.Widemouth Bay lag nog volkomen onder de wolken toen wij er aankwamen. De zon probeerde er af en toe doorheen te breken en dat oplichten leverde dan fraaie kleuren op, maar er waren ook momenten dat de wolken bijna zwart werden en zwaar als een dikke deken boven het water en de kust hingen.

Het moet er hier spectaculair aan toegaan als de weersomstandigheden echt slecht zijn. Nu was het gewoon genieten van de prachtige wolkenluchten en het wisselende licht.


Meeuwen en drieteenstrandlopers scharrelden langs de waterrand en een paar sportievelingen lieten zich verleiden door de Atlantische golven.


 
  


In the Beach House reserveerden we een tafel voor die avond. Nu vervolgden we onze tocht via Bude naar Clovelly aan de noordkust van Cornwell, terwijl de zon definitief in het noorden begon door te breken. (volgende blog). De zon zou het die dag definitief winnen van de wolken en 's avonds genoten we in het warme avondlicht met een mooi uitzicht over de baai heerlijk van vers seafood in the Beach House. Het is een ongedwongen tent waar je niet de hele avond doorbrengt met dineren, en zo konden we ons nadien op het strand onderdompelen in de ondergaande zon, die speelde met de golven, steeds intenser werd en tenslotte alles in lichterlaaie zette.


Time to go home.

Geen opmerkingen: