cornwall

cornwall

zondag 3 juli 2016

Fox's Folly North-Cornwall

13 mei. We hadden ons hotel in Bristol strategisch gekozen: niet ver van het busstation voor de luchthavenverbinding en niet ver van het autoverhuurbedrijf, waar we onze auto deze ochtend gingen afhalen. Het was een bewuste keuze: vliegen en een auto met een rechts stuur om zo goed mogelijk ingesteld te zijn op het links rijden. Rob reed keurig het Bristols ochtendverkeer in en nam alle rotondes zonder mankeren ter linker zijde om zo probleemloos de M32 op te rijden. Met een grote boog om de stad heen gingen we zuidwaarts over de M5 naar Noord-Cornwall. 
Onze bestemming was Fox's Folly, een cottage op een boerenerf aan een naamloze weg ergens tussen Holsworthy en North Tamerton. Op de website wordt de cottage onder de plaats Bude gelokaliseerd. De cottage van onze gastvrouw en gastheer is een boerenbedrijf in ruste. Afgezien van de enthousiaste hond, enkele gezellige ganzen en kippen en twee paarden op stal is het rustig op het erf. Ons huisje stond vrij in de hoger gelegen tuin en was net zo leuk als het internet had laten zien. 

De woonkamer/keuken is erg leuk en comfortabel ingericht. Twee slaapkamers en een badkamer completeren het geheel en de veranda in de middagzon is een zeer aangename bonus. Het geheel is niet zo groot dat wij er met vier personen van gebruik zouden willen maken, maar met z'n tweeën was het top. En wat een heerlijk welkom: er stonden verse eitjes, zelfgebakken scones met jam en room en ook nog een fles wijn voor ons klaar.


De cottage lag te midden van een geweldige tuin met een schommel, een pergola-terras, heel veel vogels en een geweldig uitzicht over de omringende heuvels. Wat een rust! Van al deze heerlijkheden (de scones onder de pergola! mjummie!) hebben we op deze warme zonnige middag eerst genoten. Na hun thuiskomst werden we door Roz en Geoff welkom geheten en minstens zo enthousiast door Rufus, de hond. We kregen tips voor het doen van de boodschappen (Holsworthy) en verschillende uitstapjes. We voelden ons helemaal thuis.

Er zaten verschillende roodborstfamilies in de tuin en rond het huisje. Erg leuk en ze waren niet echt bang voor ons.
Favoriete tak, niet alleen voor de roodborstjes.Fitis kom je overal wel tegen, maar een Goudhaantje in mei had ik niet verwacht.


In de hoge coniferen aan de rand van het gazon hadden de distelvinken waarschijnlijk hun nesten, maar ze waren ook vaak in de bomen rond het huisje te zien en bij de voedersilo.
Ook de Boomklever voelde zich niet te goed voor de voor de voedersilo. Het was er altijd een drukte van belang met duiven, mussen, putters, roodborstjes, de boomklever en spechten.  Vanuit ons slaapkamerraam of op de veranda kon ik mooi foto's maken. We hebben er echt van genoten, ook de navolgende dagen, toen het weer koeler werd en we niet echt meer in de tuin konden zitten.Man en vrouw Mus kropen vlogen af en aan naar dit holletje in de boom, een nestje? Nog nooit een specht van zo dichtbij kunnen fotograferen.
's Avonds hebben we buiten gegeten op ons romantische terras (wat zal het mooi zijn als de rozen bloeien!) en genoten van de prachtige zonsondergang.
Geen opmerkingen: